18 Nisan 2018 Çarşamba

Evde Sarap Nasil Yapilir

Evde şarap yapımı biraz zahmetli olsa da bunca emek sonunda tek bir kadeh mükemmel lezzetli olabilmektedir. Bunun yanı sıra şarap yapmanın birçok yolu olduğu gibi ne kadar bekletilirse lezzeti de bir o kadar artmaktadır. Şarap yaparken alkol nereden geliyor diyorsanız mayalanma yapılırken üzerinde bulunan bakterilerin sindirimleri sonucu alkol meydana gelmektedir. Bundan dolayı evde şarap yapımı sırasında alkol kendiliğinden fermantasyon sonucu gelmektedir.

Şarap yaparken şarap kiti olarak bidon, üzüm, hava kilidi sağlayacak pet şişe tarzı bir şey, sıkmak için ve şeker koymak için gerekli ekipmanlar yetecektir. Basit görünse de biraz sabır gerektirmektedir. Bu eşyaların yanı sıra şişelemek isterseniz şişe ve mantar yeterli olacaktır.

Evde şarap nasıl yapılır sorusuna gelecek olursak siyah üzümleri satın aldıktan sonra tek tek ayıklamalısınız. Saplarını ve çürükleri çıkartmalısınız. Bazı kişiler sapları ile beraber üzümleri eziyor ve suyunu çıkartıyor. Bu şekilde de yapmanız sizin tercihinize bağlıdır. Sıkma işi için sıkma makinesi de kullanabilirsiniz ama en güzeli elinize eldiven giyerek elinizle yapmak olacaktır. Biraz yorucu olsa da emeğin karşılığı tatlı olacaktır. Suyu çıkartılan üzümleri kabuklarından ayırmak yerine kabukları ile beraber fermantasyon yapılacaktır. Eğer şarabın acı olmasını istemiyorsanız çekirdekleri asla kırmamaya özen gösterin. Maserasyon yaparak üzümün rengine kavuşmasını beklemelisiniz. Daha sonra hava kilidi yaparak fermantasyon için depo gibi bir yerde en az 15 gün bekletmeniz yeterli olacaktır. Sizde dilerseniz sitemize girerek bira kiti setlerini inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder